Tom kha gai

Bård Grenis tom kha gai med høne.

Foto: Hallvard Mørk Tvete / NRK

Tom kha gai

Tom kha gai er en smaksrik suppe fra Thailand. I denne varianten har Bård Greni byttet ut kyllingen med høne.

Slik gjør du

Fres hvitløk, ingefær, sitrongress, chili og løk i olje i en stor gryte i cirka 2 minutter. Ha i hønebitene og fres videre under omrøring til hønebitene begynner å bli brune. Hell over kraft og la det koke i cirka 3 timer til hønsekjøttet blir mørt.

Ha så i kokosmelk, limeblader, curry, vårløk, paprika og sopp. Kok opp og la småkoke i cirka 10 minutter. Smak til med limesaft og koriander. Server rykende varm med ris og godt brød til.

Tips

Husk å knuse sitrongresset med skaftet på kniven før det hakkes.

Østerssoppen kan byttes ut med champingjong.

Kilde: Bård Greni