NRK Meny
Toast med kantarell, skinke, rogn og pepperrot

Rista brødskiver med en haug god smak på toppen.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Toast med kantarell, skinke, rogn og pepperrot

En oppskrift som fint kan passe som forrett, lunsj eller god kveldsmat. På dette smørbrødet møtes sopp, skinke og sjømat.

Slik gjør du

Lag ringer av brødskivene, eller skjær av skorpa. Rist brødet i en brødrister.

Stek kantareller på høy varme i litt olivenolje. Ha i finhakka løk og smør. Fres blandinga til løken er myk og kantarellene gylne.

Tilsett fløte, en skvett sitronsaft og litt av sitronskallet. Smak til med salt og hvit pepper.

Legg soppen på brødskivene. Topp med skinke, rogn og nyrevet pepperrot.

Spises med en gang.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE