NRK Meny
Video Charles Tjessem lager retter med Suldalskinke

Charles Tjessem har fått tak i en stor skinke fra Suldal og lager småretter sammen med Ingveig Tveranger.

To småretter med spekeskinke

I disse oppskriftene har vi ikke med salt, spekeskinken har nok salt som den er, sier Charles Tjessem. Her får du oppskrifter til to måter å servere Suldalskinke.

Slik gjør du

Skinketallerken
Legg skinkeskivene ut på en tallerken. Skjær noen skiver parmesan og legg over. Fortsett med basilikumblader, pinjekjerner og nykvernet pepper. Sprinkle litt olje over og noen cherrytomater delt i to.

Spekeskinke på toast
Stek små skiver av baguette i stekepannen. Gni inn hvitløk mens de ennå er varme. Legg på spekeskinke, litt parmesan, basilikumblad, finhakket sjalottløk og tomat. Dryss over nykvernet pepper og noen ristede pinjekjerner.

Kilde: Charles Tjessem