NRK Meny

Tiramisu med aprikoser

Tina Nordström lager den italienske klassikeren tiramisu i porsjonsglass og har aprikoser ved siden av.

Slik gjør du

Visp eggeplommene og tilsett melis, litt og litt.
Visp eggehvitene til hvitt skum i en separat bolle.
Bland så inn kesam og mascarponeost i de vispa eggeplommene, og visp det til en jevn røre.
Bland inn sitronsaft og -skall, og vend inn eggehvitene.

Bland kaffe og alkohol i en form.
Del hver kjeks i tre deler, legg dem i formen og la de få suge til seg kaffeblandingen.

Legg så kjeksen i bunnen av hvert serveringsglass. Fordel røre over kjeksen og gjenta en gang.
Sett glassene i kjøleskapet i minst en time (de kan bli stående i opp til 12 timer). Trekk plast over glassene etter ca. 30 minutter.
Bland kakao og melis, og sikt over hvert glass før servering.

Bland aprikosene og saften med limesaft og -skall, og server til tiramisuen.

Tips

Se også: Alle oppskriftene fra «Tinas mat»

Kilde: Tina Nordström