NRK Meny

Tiramisu

Tiramisu er en italiensk ostekake med mascarponeost. Her med oppskrifter til seks, 30 eller 300. Hvor stort er ditt selskap?

Slik gjør du

Lag en god, sterk kaffe, helst espressotype. La den avkjøles og bland med Amaretto.

Del eggene og sett hvitene side. Rør eggeplommer med sukker og vaniljefrø til en lys og luftig eggsnaps. Det må røres lenge! Rør mascarpone godt i.

Pisk eggehvitene til skum og vend dem forsiktig inn i massen.

Legg et lag fingerkjeks, som først er dyppet i kaffeblandingen, i en firkantet form. De bør dekke bunnen helt, så hvis det ikke dekker helt må kjeksene deles i mindre biter.

Legg på et lag med krem og deretter enda et lag fingerkjeks, som er dynket med resten av kaffeblandingen. Til slutt et lag krem og formen settes i kjøleskap, gjerne over natten, eller minst 4-5 timer.

Før servering, drysses et lag med kakao over.

Kilde: Munter mat