NRK Meny
Video Bent Stiansen lager tiramisu

Tiramisu

Bent Stiansen forteller at tiramisu betyr å oppmuntre meg. Dette blir en kake som kan glede enhver.

Slik gjør du

Sukkerbrød
Ha eggene i et desilitermål og mål opp like mye sukker og mel. Pisk eggedosis av egg og sukker. Sikt mel og bakepulver i, og bland godt. Smøres ut på bakepapir i langpanne. Stekes i 7 minutter ved 180°C. Ta av papiret og avkjøl.

Mascarponekrem
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis og bland i cognac og oppbløtet gelatin som er varmet opp. Bland så i mascarpone og rør godt om. Stivpisk eggehvitene og bland i.

Tiramisu
Legg lagvis i en bolle; ett lag sukkerbrød som er gjennomtrukket med dynkekraften (det kan nesten ikke bli for mye), ett lag mascarponekrem og et godt dryss med kakao. Lag dette i tre lag eller til alle ingrediensen er brukt opp. Settes kaldt og serveres etter noen timer.

Kilde: Bent Stiansen i Min livrett 1996