NRK Meny
Tiramisu

Tiramisu lages vanligvis i langpanne eller en annen firkantet form og skjæres i firkantede stykker.

Foto: Per Alfsen/www.melk.no

Tiramisu

Italiensk dessertkake med ostekrem og dryss av kakao.

Slik gjør du

Fingerkjeks
Visp eggehvitene og halvparten av sukkeret til stivt skum.
Visp eggedosis av eggeplommene og resten av sukkeret.
Bland eggedosis og eggehvitene.
Sikt i melet og bland forsiktig.

Dekk stekeplaten med bakepapir, sprøyt massen i cirka 1 centimeter lange striper og stek kjeksene i stekeovnen ved 200 ºC i cirka 5 minutter.

Ostekrem
Visp eggeplommer, melis og vaniljesukker til eggedosis.
Visp ost og creme fraiche til en jevn krem og bland den med eggedosisen.

Tiramisu
Rør sammen kaffe og vin eller likør.
Bland kakaopulver og melis i en sikt.
Kle en brødform innvendig med plastfolie.
Dekk bunnen med kjeks. Dynk kjeksene med kaffeblandingen.
Legg et lag ostekrem over. Sikt litt av kakaoblandingen over ostekremen.
Legg et nytt lag kjeks dynket med kaffeblanding og tilslutt resten av ostekremen. Sikt resten av kakaoblandingen på toppen.
La desserten stå kaldt til den skal serveres, gjerne en times tid i fryseren.

Løft desserten ut av formen ved hjelp av plastfoliet og anrett den på fat eller del den i porsjonsstykker.

Kilde: www.melk.no