NRK Meny

Tiramisu - italiensk ostekake

Denne oppskriften fra Gino Valente gir 30 kakestykker og lages i stor ovnspanne. Han bruker ikke kakaopulver til å drysse over, men sjokoladepulver.

Slik gjør du

Gelatinen legges i bløt i kaldt vann.

Eggeplommer, sukker og fløte piskes til eggedosis.

Fingerkjeksen legges tett sammen i formen. Kaffen blandes sammen med likøren og fordeles over kjeksen, slik at de blir bløte.

Mascarponen blandes med eggedosisen. Eggehvitene stivpiskes og blandes med eggedosisen. Gelatinplatene tas ut av vannet og smeltes i en kjele og blandes sammen med resten. Fordel alt over kjeksen.

Like før du skal servere strø et godt lag med sjokoladepulver med vaniljesmak over hvert stykke.

La formen stå kjølig i minst 4 timer.

Denne kaken gir 30 kakestykker. Husk å bruke stor ovnspanne. Bruk en varm kniv når du skal dele opp kaken.

Kilde: Gino Valente i TV-serien Matlyst