Tinas gode bouillabaisse

Bouillabaissen serveres med fisk og skalldyr for seg og suppen for seg. Ved siden av spiser du godt brød med rouille.

Foto: TV4

Tinas gode bouillabaisse

Bouillabaisse er en klassisk fransk fiskegryte. Her lages den på Tinas vis og serveres med en rouille.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Hakk løken, knus hvitløken og skjær opp tomatene, pastinakken og grovhakk fennikelen.

Hell 2 ss olivenolje i en stor gryte. Stek alle grønnsakene med laurbærblad, safran og timian.

Ha i tomatene etter noen minutter. Bland inn ketsjup.

Tilsett hvitvin og appelsinjuice og la det koke i ca. 5 minutter.

Hell i vann og salt, la suppen få et oppkok og la den fortsette å småkoke.

Fisk og skalldyr
Skjær hodet til hummeren. Del den i hale, klør og hode. Ha hodet i suppen med en gang for å gi suppen en god skalldyrsmak.

Del krabbene i to rett over skallet. Skjær fisken i store stykker. Rens skjellene for skjegg og skyll dem godt.

Ha fisk, hummer og blåskjell i suppen på slutten av koketiden. Kok i noen minutter, tilsett krabben til slutt, den skal bare varmes opp.

Ta opp fisk og sjømat og legg det på et serveringsfat. Sil suppen og hell den i en mugge. Nyt suppen med rouille og brød.

Tips

Oppskrift:

Flere oppskrifter: Tinas sommerkjøkken

Kilde: Tina Nordström i TV-serien Tinas sommerkjøkken/TV4