Laster innhold, vennligst vent..

Timianstekt reinsdyrfilet med selleripuré

Lise Finckenhagen lager rødvinsaus med steinsopp til viltmiddagen. Dette er hovedretten i en enkel nyttårsmeny som serveres med rosenkål og stekte poteter.

Slik gjør du

Krydre kjøttet med salt, pepper og einebær. Brun det raskt i en blanding av smør og olje. Legg i timian og en ekstra klatt med smør når kjøttet har fått fin farge. (Obs! Det kan sprute litt.)

Legg kjøttet over i en liten langpanne og slå alt av stekesmør og timian over kjøttet. Stek det videre i ovn ved 160 °C til kjernetemperaturen er 58 - 60 °C (rosa).

Selleripuré
Skjær selleri og poteter i små biter. Ha det i en kasserolle og hell på vann og melk. La det koke til det meste av væsken har fordampet og grønnsakene er helt møre.

Kjør det hele til en jevn puré i en hurtigmikser. Tilsett 4 ss smør og smak til med salt.

Rødvinsaus med steinsopp
Kutt sjalottløken i strimler, del opp soppen i små biter. Ha sjalottløk og steinsopp i en kasserolle og tilsett rødvin. La det koke inn 2/3. Tilsett viltkraften og la det koke stille og rolig inn til ca. 3 dl.

Soppen skal bli helt myk. Rør inn ripsgelé og kaldt smør. Smak sausen til med salt og pepper. Hvis sausen virker tynn kan du jevne den med litt Maizena jevner.

Tips

Smørdampet rosenkål med biter av sprøstekt bacon er supert tilbehør.
Stekte småpoteter er også godt følge.
Ønsker du en fløtesaus kan du erstatte 2 dl av kraften med fløte og droppe smøret.

Oppskrift:

Oppskrift:

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen