Tilslørte bondepiker

Den klassiske desserten tilslørte bondepiker med en litt annen vri: med havregryn og crème crue kaller svenskene den englemat.

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker består tradisjonelt av eplemos, krem og brunede, søte brødsmuler eller kavringer. Her får du en litt annen vri med havregryn og crème crue. Svenskene lager en tilsvarende rett som de kaller englemat.

Slik gjør du

Skjær eplene i grove biter med skall. Bland eplebitene med rapsolje, sukker og kanel. Stek eplemassen i en stekepanne med smør til eplene er myke.

Bland havregryn, smør og sukker. Stek havregrynene i stekepanne med litt olje til de begynner å bli sprø.

Del vaniljestangen i to og bland kornene i crème cruen (eller crème fraîche). Pisk til kremkonsistens.

Dander i dessertskåler med eplene nederst og havregrynene oppå. Topp med krem.

Kilde: Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord/YLE