Laster innhold, vennligst vent..

Tilbehør til kinesisk fondue

Her får du alt tilbehør du trenger til Kylie Kwongs .

Slik gjør du

Skjellene

Rens blåskjellene. La muslingene ligge i sitt skall.

Grønnsakene

Skyll bladgrønnsakene. Skyll aspargesen og ta av den treaktige enden. Skjær den i to biter. Skyll og skjær kålhodene i grove biter. Skyll også bønnespirene.

Nudler

Kok nudlene al dente. Skyll dem i kaldt vann og la dem renne av seg. Del eggene i to. Legg opp bambusen, blåskjellene, muslingene, bladgrønnsakene, aspargesen, kålhodene, bønnespirene, krydderene, nudlene, eggene og soppen i enkle serveringsskåler. Sett dem på bordet sammen med skålene med marinert kjøtt, fisk og reker.

Buljong

Kok buljongen i en time i forveien. Hell vannet i en stor elektrisk wok, 35 cm i diameter. Legg i alle ingrediensene og la det koke uten lokk i 20 minutter. Skru så av varmen og legg på lokk.

Dipsauser

Bland 3 ss østerssaus med 1 ts sesamolje. Bland 2 ss hoisinsaus, balsamico og kinesisk barbecuesaus. Bland like store mengder finskåret saltede reddiker og hakket ruccola. Bland 1 ts mørk soyasaus med 2 ts lys soyasaus, 1 ts hakket ingefær og en skvett sesamolje.

Ved servering

Varm opp buljongen og la gjestene koke sin mat og dippe. På slutten legger man i nudlene, og buljongen spises som suppe.

Kilde: Kylie Kwong