Laster innhold, vennligst vent..

Ti søte fristelser til påskekosen

I påsken er det lov å kose seg litt ekstra, og da er det kjekt med egg og gule påskeoppskrifter. Her er ti forslag til påskekosen.

Suksessterte

PÅSKEKAKE: Suksessterten til Lise Finckenhagen passer godt til påske. Oppskriften finner du nederst i artikkelen.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

«Påskereir»

Marit Hegle former sin pavlova som små reir. La gjestene fylle dem med så mye bløt krem, frisk appelsincurd og god sjokolade som de ønsker. Det blir fort en spennende aktivitet for de minste.

Selvlaget påskeegg

Å lage sjokoladeegg med fyll er kanskje ikke så vanskelig som du tror. Konditor Cathrine Nilsen viser deg hva som skal til.

Porsjonsvarianten av en suksessterte

Selv om Marit Hegles hasselnøttopper er laget til jul, passer de like godt til påske med sin lekre gule farge.

Saftig langpannekake

Skal du lage kake til mange? Da er langpannekaken løsningen. Lise Finckenhagen lager den med blåbær og sitron både inni og oppå.

«Påskeeggkake»

Kaken er laget som et halvt påskeegg som skjuler mye godt under marsipanen. Det er appelsinkrem og daimkrem mellom lagene av sukkerbrød. Oppskriften får du fra Lise Finckenhagen.

Sitronkake

Det blir fort mye sitron til påske. Denne sitronformkaka er intet unntak. Lise Finckenhagen bruker marsipan i kakerøren for å få en saftig kake, men da må marsipanen inneholde mye mandler.

Påskegodt

Påskemarengs lager du raskt. Oppbevar dem i romtemperatur i en tett beholder og de varer i flere uker, tipser Marit Hegle.

Allsidig bolledeig

Dette er perfekt turmat. Torill Aardal Sonensen lager en nøytral focacciadeig som passer til både søtt og salt tilbehør. Den søte deigen får vaniljekrem, rosiner, nøtter og melis på toppen. Det smaker himmelsk!

Påskemakroner

I disse makronene blir kremen fra suksessterten fyll i Marit Hegles makroner.

Påskekake

Til påske kaller vi suksessterten for påskekake. Dette er en nydelig glutenfri kake fra Lise Finckenhagen.