Laster innhold, vennligst vent..

Aldri for mye sjokolade

Alle liker sjokoladekake, stemmer ikke det? På festbordet er de mørke kakene så godt som alltid en suksess. Her får du inspirasjon til å prøve en ny variant.

Sjokoladekake med bær

Lekker sjokoladekaken bygget i høyden med mascarpone og mye pynt.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Det blir fort slik at man baker de samme kakene om og om igjen. Hvorfor ikke prøve en ny vri? Her er ti sjokoladekaker du kan teste ut om de frister.

1. Sjokoladekake i høyden

Linda Lomelinos signatur er høye kaker med mye pynt. Om den er lett å skjære i skal vi ikke påstå, men at den ser lekker ut er nok de fleste enige om. Bunnene er pyntet med mascarponesjokoladefyll og fargerike bær.

OPPSKRIFT: Sjokoladekake med bær

2. Sjokolade og peanøtter

Dette er en uslåelig kombinasjon – de salte nøttene og den søte sjokoladen. Her får du ikke bare en saftig sjokoladekake, men og oppskrift på en skikkelig god peanøttsmørkrem.

3. Med mousse på toppen

Nøttebunn av hasselnøtter fylt med luftig sjokolademousse. Denne kaken egner seg også godt til å fryses, og kan dermed lages i god tid før gjestene kommer.

4. Tur- og korpskaken

Langpannekaker er praktiske å ta med seg, i tillegg til at de metter mange. Denne her er ekstra saftig med 200 gram sjokolade i glasuren.

5. Sjokoladekake med tyske røtter

Denne kaken kalles gjerne for black forest cake. Med moreller eller kirsebær og tysk kirsebærbrennevin, har den blitt kjent over hele verden.

6. Når det ikke trenger å se så avansert ut

Smaken er alltid viktigst, tross alt. Og om denne kaken ikke har mange lag med pynt, så er smaken med chili og havsalt voksen og skikkelig god.

7. Nøttebunn med masse godt

Nøttekake i flere lag, med seig sjokoladekrem i midten. Denne kaken er ekstra god med en kopp kaffe ved siden. Vil du ha en voksen smak, kan du dynke bunnen med whisky eller portvin.

8. Seigt, saftig, lyst og mørkt

Browniesen blir ekstra god om du tilsetter litt kremost i kaken. I tillegg blir den litt mer spennende å se på. Denne varianten fra Lise Finckenhagen er best etter en natt i kjøleskapet, og kan godt tilsettes nøtter om du liker det.

9. Med lakrissirup og bringebær

En del av røren stekes som en vanlig kake. Resten heller du over den stekte bunnen etterpå. Denne kaken er forresten glutenfri og toppet med lakrissirup og bær.

10. Mektig sjokoladesmak med ingefærstekte epler

Denne konfektkaken er full av mørk sjokolade, både i kakebunnen og kremen. Med stekte epler, litt is eller krem forsvinner nok denne fort.