Skalldyr, brød, grønnsaker eller frukt, ost eller pizza – det aller meste kan grilles. Øverst i saken er et eksempel på førstnevnte. Kokken som står bak, Kjartan Skjelde, synes egentlig det er om vinteren at krabbe smaker best – men siden grilling for de fleste eren sommeraktivitet, spiser han det da.
Salat av grillet paprika, tomater og basilikum
Paprikaen grilles hardt, gjerne til den blir litt svart, før du tar av skinnet.
Grillet vannmelon med fetaost
Forrett, delerett, hovedrett eller dessert – du bestemmer.
- OPPSKRIFT: Grillet vannmelon med fetaost
- LES OGSÅ: Lise Finckenhagens beste grilltips
Brød på grillen
Ficelle – tynne bagetter – kan lages på både gassgrill og kulegrill.
Salat av grillet nektarin, mozzarella og skinke
Du behøver ikke grille ALLE ingrediensene i en rett. I denne salaten er det bare frukten som får seg en tur over glør eller bluss.
Hvit pizza på grillen
Har du ennå ikke forsøkt å grille pizza, bør du begynne nå. Det er enklest med pizzastein, men det går an med bare aluminiumsfolie også.
- OPPSKRIFT: Hvit pizza på grillen
Norske jordbær med «grillkjeks» og yoghurtskum
Kjeksen kan steikes i steikeovnen også – men hvorfor bry med det, hvis grillen allerede er varm?
Grillet og stuet purre med geitost og urter
Purre som grilles endrer både smak og karakter – det hvite kan nesten smake søtlig.
Grillede grønnsaker med mojo
Mojo er en dipp av mandler, paprika og hvitløk, og smaker nydelig til det aller meste – også grønnsaker.
Grillpoteter i ildfast form
Å bake poteter i aluminiumsfolie er velkjent, men i form kan du ha litt bedre kontroll på temperaturen.