Hopp til innhold

Ti oppskrifter med rabarbra

Endelig er rabarbraen her. Den vokser i hager og bugner over i butikkhyllene, men hva skal du bruke den til? Her er ti oppskrifter med rabarbra til inspirasjon.

Rabarbrapai

Lise Finckenhagen lager rabarbrapai. Oppskriften finner du nederst i artikelen.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Rabarbrasuppe til dessert

Rabarbra er syrlig og god. Her er Lise Finckenhagens tips til en enkel og kjempegod rabarbradessert.

Rabarbra til fisk

Visste du at rabarbra passer utrolig godt til makrell? Lise Finckenhagen griller den og serverer fisken med grillet sommerkål, kefirdressing og gressløksmør med ingefær.

Synes du dette var spennende kan du også prøve grillrøykt makrell med syltet rabarbra.

Saft

Har du mye rabarbra i hagen din? Da er det genialt å lage rabarbrasaft. Og best av alt – det tar bare fem minutter!

Smuldrepai

Melk eller fløte nøytraliserer oksalsyren i rabarbraen. Derfor er det ekstra godt med pisket krem på toppen av rabarbrapaien til Lise Finckenhagen.

Hjemmelaga rabarbra- og jordbærkrem

Niklas Ekstedt presenterer oppskrifter der du lager alt fra grunnen. Ingen tilsetningsstoffer, bare rene råvarer. Jordbærene er søte, de gjør at du trenger mindre sukker i rabarbrakremen.

Dessert med yoghurtskum og rabarbra

Imponer med Tareq Taylors nydelige sommerdessert. Han flørter med frokosten når han lager dessert med rabarbra. Han bruker mysli og yoghurt. Men desserten er ikke særlig sunn, bare veldig god.

Piff opp napoleonskaka med rabarbra

Marit Hegle er flink til å eksperimentere og finne nye og spennende smaksbilder. Når hun lager klassikeren napoleonskake piffer hun den opp med jordbær og rabarbra.

Sylt rabarbraen

Syltet rabarbra er nydelig som tilbehør til røykt og grillet fisk eller kjøtt, drysset over salaten eller som tilbehør til moden ost. Oppskriften får du av Lise Finckenhagen.

Rabarbra i mettende salat

Lise Finckenhagens potetsalat med egg er god lunsj, eller lett middag. Dressingen – med en blanding av majones og kefir – er litt sunnere enn den tradisjonelle.

Pai

Lise Finckenhagen bruker både jordbær og rabarbra i paien. Det gir en søtere smak til den friske rabarbraen.