Rabarbrasuppe til dessert
Rabarbra er syrlig og god. Her er Lise Finckenhagens tips til en enkel og kjempegod rabarbradessert.
Rabarbra til fisk
Visste du at rabarbra passer utrolig godt til makrell? Lise Finckenhagen griller den og serverer fisken med grillet sommerkål, kefirdressing og gressløksmør med ingefær.
Synes du dette var spennende kan du også prøve grillrøykt makrell med syltet rabarbra.
Saft
Har du mye rabarbra i hagen din? Da er det genialt å lage rabarbrasaft. Og best av alt – det tar bare fem minutter!
Smuldrepai
Melk eller fløte nøytraliserer oksalsyren i rabarbraen. Derfor er det ekstra godt med pisket krem på toppen av rabarbrapaien til Lise Finckenhagen.
Hjemmelaga rabarbra- og jordbærkrem
Niklas Ekstedt presenterer oppskrifter der du lager alt fra grunnen. Ingen tilsetningsstoffer, bare rene råvarer. Jordbærene er søte, de gjør at du trenger mindre sukker i rabarbrakremen.
Dessert med yoghurtskum og rabarbra
Imponer med Tareq Taylors nydelige sommerdessert. Han flørter med frokosten når han lager dessert med rabarbra. Han bruker mysli og yoghurt. Men desserten er ikke særlig sunn, bare veldig god.
Piff opp napoleonskaka med rabarbra
Marit Hegle er flink til å eksperimentere og finne nye og spennende smaksbilder. Når hun lager klassikeren napoleonskake piffer hun den opp med jordbær og rabarbra.
Sylt rabarbraen
Syltet rabarbra er nydelig som tilbehør til røykt og grillet fisk eller kjøtt, drysset over salaten eller som tilbehør til moden ost. Oppskriften får du av Lise Finckenhagen.
Rabarbra i mettende salat
Lise Finckenhagens potetsalat med egg er god lunsj, eller lett middag. Dressingen – med en blanding av majones og kefir – er litt sunnere enn den tradisjonelle.
Pai
Lise Finckenhagen bruker både jordbær og rabarbra i paien. Det gir en søtere smak til den friske rabarbraen.