Bringebærskum
Med en god og frisk smak av bringebær, blir skummet fra Marit Hegle fort en hit blant store og små. Det passer ypperlig på kakebordet.
Frisk ostekake
Dette er en bakt ostekake. Den er ikke den enkleste, men Lise Finckenhagen synes den bakte er best.
Nydelig iskake
17. mai kaka kan lages allerede i dag, hvis du lager Trine Sandbergs iskremkake med bær og bunn av marengs.
Rabarbradessert
Denne deilige desserten med norsk rabarbra og jordbær, fra egen hage eller butikken, vil sette en spiss på festdagen. Den blir like bra om den lages noen dager før den spises, så her er det bare å planlegge.
Dessert i glass
– Jeg liker å tenke på denne desserten som den spreke byfetteren til de tilslørte bondepikene, sier Marit Hegle. Med sprø mandelkrokan og frisk vaniljekesam til eplemosen får du et mer smakfullt og spennende smaksbilde. I tillegg er det lekkert med dessert på glass.
Sjokolade og bær i skjønn harmoni
Marit Hegle viser nok en gang at hun kan sine kaker. Sjokoladen med den søte smaken står godt sammen med friske bær.
En klassiker på 17. mai
Når grunnloven skal feires er det på sin plass med kremkake med jordbær. Lise Finckenhagen lager sukkerbrød med valnøtter, og har vaniljekrem og jordbærfyll mellom lagene.
Vannbakkels med digg krem
Mange serverer boller med krem ala fastelavnsboller på 17. mai. Hvorfor ikke prøve en ny vri med vannbakkels? Lise Finckenhagen fyller dem med salt karamellkrem og sjokoladekrem.
Enkel dessert
– Dette er en deilig, befriende enkel dessert, sier Lise Finckenhagen. Pikekyss, krem og bær i en fin blanding kalles Eton mess i England. Den kan serveres i porsjonsglass eller i en stor bolle.
Sjokoladeterte
Denne sjokoladeterten er en herlig kombinasjon av sprø tertebunn, salt karamell og fyldig sjokoladeganache. Den er ikke vanskelig å lage, men du bør beregne litt tid til å la tertebunnen få hvile mellom stegene, råder Marit Hegle.