Laster innhold, vennligst vent..
Thairuller med tigerreker

Når du skjærer thairullene over på skrå får de en fin overflate til å dyppe i dipen.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Thairuller med tigerreker

Thairullene skal ikke kokes eller friteres. Det er tigerreker som er pakket sammen med grønnsaker og urter i rispapir.

Slik gjør du

Innholdet i rullene kan varieres i det uendelige. Men hovedsaken er at de skal være friske og at innholdet av kjøtt, fisk eller skalldyr ikke skal dominere.

Rispapir kan være litt vanskelig å arbeide med, men når man har laget et par stykker får man taket på det. Hell litt varmt vann i en stor tallerken og legg i et stykke rispapir om gangen. 20-30 sekunder etter, når det er blitt bløtt og føyelig dryppes det litt av og legges på et skjærebrett.

Litt under midten av rispapiret legges tynne staver av agurk, gulrøtter, rød paprika, bønnespirer, risnudler, et par tigerreker og friske blader av koriander og thaibasilikum. Pass på at det ikke blir for mye, da blir de vanskelige å rulle.

Dryss på litt hakkede peanøtter og drypp over litt marinade av soya, riseddik, fish sauce og sukker. Brett inn sidene og rull dem stramt sammen. Bruker man store rispapir kan man dele rullene så de får en flott skjæreflate. Serveres med dip.

Dip
Hvis du kan skaffe tamarind oppløses 20 g i 2 dl varmt vann. Pisk godt og sil det. Hvis du ikke kan skaffe tamarind kan du erstatte det med riseddik eller limesaft fortynnet med vann.

Ha alle ingrediensene i en liten gryte, kok opp og jevn dipen med litt maisenna. Kjøles av og serveres til de friske thairullene.

Tips

Se også: Munter mat, sesong 4

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR