Hopp til innhold

Thailandsk lammefilet

Et Thailandsk måltid skal ideelt bestå av smaker fra surt, søtt, bittert, salt og sterkt, og det gjennom mange små munnfuller

Av:

M. Patricia Clayford

Når kun det beste er godt nok bruker man lammefilet. Ytrefileten er mager og mør, den beste og mest delikate. Den trenger kun kort tilberedningstid.

Dette trenger du:

(4 porsjoner)

600 g lammefilet

1 pakke risnudler, vermicelli

1 ss chiliolje

2 båter hvitløk, hakket

200 g voksbønner

1 rød paprika

1 ts salt

1 ss soyasaus

2 ss søt chilisaus

3 ss frisk koriander

100 g peanøtter

Slik gjør du:

Tilbered nudlene etter anvisning på pakken. Finskjær lammefileten og del den i tynne skiver.

Finhakk hvitløken, rens bønnene og skjær paprikaen i strimler. Varm chilioljen i en wok eller panne på sterk varme. Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder. Tilsett kjøttet og stek til det har en brun skorpe, ca 2 minutter.

Tilsett bønner og paprika og stek videre i 3 minutter. Dryss over salt. Tilsett soya og chilisaus, og ta pannen vekk fra varmen.

Bland med nudler, hakket koriander og peanøtter.

Ris vermicelli er syltynne nudeltråder laget av rismel og vann.

Oppskrift fra Opplysningskontoret for kjøtt