NRK Meny

Thai curry fisk

Lise Finckenhagen bruker steinbit i denne oppskriften, men andre hvite fiskeslag passer også.

Slik gjør du

Skjær fisken i fingertykke strimler/stykker. Skjær grønnsakene i tynne strimler og stek dem raskt, 1–2 min., i en varm panne. Ha grønnsakene over på en tallerken så lenge. Fres curry pastaen i pannen i 30 sekunder.

Tilsett sukker, fish sauce og kokosmelk. Kok opp og legg i fisken. La det hele syde i 3–4 minutter til fisken er klar.

Legg i grønnsakene, pynt med koriander og server med ris.

Tips

Andre grønnsaker som sukkererter, bønnespirer, kinakål, brokkoli og bok choy kan brukes.

Se om du kan få tak i Thai red curry paste. Rød karri pasta kjøpes på glass og fås i flere forskjellige styrker og krydderblandinger.

Retten kan også lages med scampi eller kylling.

Kilde: Lise Finckenhagen i Frokost-TV