Laster innhold, vennligst vent..
Terte med spinat, poteter og geitost

Hvis du lager flere små terter trenger de mindre steketid enn en stor.

Foto: Fra TV-serien «Duften av nybakt»

Terte med spinat, poteter og geitost

Dette er en deilig terte, full av sunn spinat sammen med av smaken av hvit geitost. Oppskriften er fra TV-serien «Duften av nybakt» med Rachel Allen.

Slik gjør du

Terten lages i en rund form, 25 cm.

Mørdeig
Smuldre smøret i melet. Ha i salt. Bland inn egg litt etter litt (bruk 1/2 til 1 egg) til deigen henger sammen. Sett den til kjøling i kjøleskapet i 30 minutter.

Forvarm ovnen til 180 °C.

Kjevle deigen ut mellom to lag plastfolie. Ta av det ene laget plastfolie og la det andre laget hjelpe deg når du skal ha deigen over i formen. Press deigen ned i formen og ta av kanten øverst. Fyll bunnen med tørre erter og stek bunnen ved 180 °C i 20 minutter. Ta ertene ut de siste 5 minuttene.

Fyllet
Vask spinaten, fjern de kraftigste stilkene hvis du bruker store spinatblader. Varm spinaten i en mellomstor kjele. Du trenger ikke mer vann enn det som er i spinaten. Bruk lav varme til spinaten faller sammen. Sil av i et dørslag. La spinaten avkjøles litt, klem ut det meste av vannet og grovhakk spinaten.

Kok potetene til de er akkurat kokt. Avkjøles. Skjær potetene i 1/2 cm skiver.

Visp eggene og tilsett fløte, salt og pepper, revet sitronskall, muskat, cayennepepper og parmesan. Visp disse ingrediensene sammen. Ha i spinat og bland sammen. Krydre godt for potetene er milde og trenger en god kontrast.

Legg potetskivene utover tertebunnen, dryss over geitost (hold tilbake et par skiver som skal plasseres på toppen, hvis du vil). Øs spinatkremen forsiktig over. Hvis du er bekymret for søl, sett terten i ovnen når du har et par skjeer av fyllet igjen, og hell over resten der. Pynt med osteskiver.

Stek i 35-40 minutter til terten er gyllenbrun og har stivnet. Ta den ut av ovnen og la den avkjøles i ti minutter før servering.

Kilde: Duften av nybakt / orig. tittel: Rachel Allen: Bake!