NRK Meny

Terjes hemmelige brød

Terjes hemmelige brød med linfrø og bokhvete er så godt at du får lyst til å holde oppskriften og brødet for deg selv.

Slik gjør du

Bland gjær, vann, salt, egg, sirup og smeltet smør godt sammen.

Knus bokhvete og linfrø i hurtigmikser slik at de blir helt knust.
Bland korn og linfrø inn i væsken sammen med sammalt mel og det meste av hvetemelet.
Kna godt sammen til en smidig deig. Ha ikke i for mye hvetemel slik at deigen blir for fast.
Dekk deigen, sett den på et lunt sted og la den heve til dobbelt størrelse.

Elt deigen sammen og del den opp i tre emner som formes til runde brød. Legg dem på en stekeplate med bakepapir og etterhev til dobbel størrelse.
Dryss et fint lag med hvetemel på og skjær et centimeterdypt snitt med en skarp kniv, tvers over brødet. Snittet vil vrenge seg under stekingen.
Stek på midterste rille ved 220 ºC i ca. 45 minutter, og deretter 230 ºC de siste 5 minuttene.

Avkjøl på rist.

Kilde: www.melk.no