Laster innhold, vennligst vent..
Tempurasalat

Avokado og agurk med friterte scampi på toppen.

Foto: Rubicon / NRK

Tempurasalat

Salat med crispy, friterte scampi sammen med en sterk chilimajones og grønnsaker. Her er det mye tekstur og smak.

Slik gjør du

Start med å ta av skallet på scampiene hvis de ikke allerede er renset.

Bland sammen majones og sriracha til chilimajones. Varier mengden på sriracha etter hvor sterk du vil ha majonesen.

Kutt ønsket mengde avokado og agurk, som skal ligge under de friterte scampiene, og legg grønnsakene på en tallerken med avokadoen nederst og agurken oppå. Skrell rettichen og kutt den opp i strimler. Bruk gjerne en mandolin.

Rist sesamfrø lett på medium varme i en stekepanne. Pass på at varmen ikke blir for høy, det er lett å brenne dem.

Vend scampiene først i potetmel og så over i panko før de friteres i oljen. De skal stekes til de blir gylne.

Ta scampiene ut av oljen og over i en bolle, sammen med chilimajones, vårløk og sesamfrø og rør rundt.

Plasser så scampiene fint på toppen av grønnsakene som et tårn. Hell teriyakisaus over.

Pynt med rettich og litt ørretrogn på toppen.

Kilde: Familien Romano i TV-serien Familiekokkene