NRK Meny
Tataki på laks

Nå er det like før fisken skal få varm sesamolje over seg. Så er retten ferdig.

Foto: Fra TV-serien Strömsö / YLE

Tataki på laks

Tataki er en japansk tilberedning av fisk eller kjøtt. Her er en litt forenklet oppskrift som egner seg ypperlig som en elegant forrett eller kanskje en lett lunsj, hvis du har litt brød ved siden av.

Slik gjør du

Trim laksen og skjær av skinnet. Frys inn laksen (for å drepe eventuelle parasitter).

Lag fine terninger av mango og agurk. Skjær vårløken i skiver. Del pasjonsfrukten og ta ut frøene. Finhakk chilien og bland med mango, agurk, pasjonsfrukt og vårløk. Smak til med salt, sort pepper og limesaft.

Fordel salaten utover fire tallerker. Ta fisken ut av fryseren og skjær den i tynne skiver, som en carpaccio. Spre fisken over salaten. Ha nyklipt karse på toppen.

Stek noriarket i tørr stekepanne. Finhakk noriarket. Krydre hver tallerken med litt finhakket nori. Avslutt med å varme opp sesamoljen, og ha et par spiseskjeer på hver porsjon.

Tips

Flere oppskrifter: Hygge i Strömsö

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Strömsö, YLE