NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Tarteletter med høns i asparges

Når det skal lages mat fra mormors kjøkken blir det små butterdeigsformer med asparges og kyllingkjøtt.

Foto: DR

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter er små butterdeigsformer. Adam og James Price fyller dem med asparges og kylling. De prøver ut tarteletter kjøpt ferdige, tarteletter laget av kjøpt butterdeig og tarteletter laget av Adams hjemmelagte butterdeig.

Slik gjør du

Kok kyllingen med grønnsaker og krydderkvast til den er mør. Avkjøl kyllingen, plukk av alt kjøttet og skjær det i mindre biter.

Legg kyllingskroget tilbake i kraften og kok enda en time. Sil kraften, kok den inn om nødvendig og smak den til. Smaker den ikke nok, kan den hjelpes med litt konsentrat.

Lag en lys jevning av smør og mel og spe med kyllingkraft og litt aspargesvann mens det vispes. Tilsett fløte og kok sausen godt til den har riktig konsistens, verken for tykk eller for tynn. Ha i kyllingkjøtt og asparges som er skåret i passe små biter. Krydre med salt og pepper og litt sherryeddik.

Ha stuingen i lune tarteletter og server med en gang.

Hvis du absolutt må, kan du bake dine egne butterdeigsformer.

Ekte butterdeig - Détrempe
Bland mel og salt med vann, smeltet smør og sitronsaft. Elt deigen grundig og la den hvile litt.

Pass på at smøret til utkjevlingen og deigen har omtrent samme konsistens. Bank smøret ut til en firkant som flates ut langs kantene. Dryss over litt mel, så går det lettere. Kjevle ut deigen til en firkant litt større enn smøret. Kjevle alle hjørnene av deigen ut slik at deigen er tykkest på midten.

Legg smøret i midten av deigen og brett hjørnene opp og rundt slik at smøret blir helt lukket inne. Legg deigen i kjøleskapet i 10 minutter.

Kjevle deigen ut til et rektangel. Pass på at smøret ikke stikker ut. Skulle det skje, så strø med litt mel. Nå skal deigen ha en "omgang". Brett 1/3 av deigen inn mot midten. Den siste tredelen legges over, slik at det blir tre lag. Legg deigen i kjøleskapet i ½ time. Gi deigen ytterligere 3 omganger med hvile i kjøleskapet mellom hver. Så kan den kjevles ut og brukes etter ønske.

Kjevle ut butterdeigen og fyll tartelettformene. Ha litt al-folie over deigen og hell tørkede bønner eller lignende i formene, slik at deigen ikke hever seg for mye. Bak tartelettene ved 200 °C til de er gylne.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR