NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Tarte Tatin

Tarte Tatin servert med fløteis. Oppskriften på isen får du nederst her.

Foto: DR

Tarte Tatin

Til denne oppskriften trenger du en stekepanne som kan settes i ovnen. Det finnes panner som er spesielt til tarte Tatin, men det holder at stekepannen enten er uten håndtak, eller at håndtaket tåler varmen.

Slik gjør du

Mørdeig
Mel, salt og melis blandes. Ha i 175 g kaldt smør og bland godt med hendene til deigen ligner revet parmesan. Deigen samles med et lite egg. Den skal ikke eltes, da blir deigen seig. La deigen hvile i kjøleskap minst 1 time.

Fyll
De 1,5 kg sure eplene - eller så mange som skal til for å fylle pannen - skrelles, skjæres i fire og kjernene skjæres ut. 100 g smør smeltes i stekepannen sammen med ca. 200 g sukker til det begynner å karamellisere.

Eplene legges i pannen og vendes i karamellen til de begynner å ta litt farge. Så legges de så pent som du kan i pannen. Det er viktig at pannen er fylt med epler.

Deigen kjevles ut, og en sirkel i passende størrelse skjæres ut og legges over eplene. Det er mulig at du ikke trenger all deigen. Press deigen godt ned langs kanten.

Ha kjelen i ovnen og stek kaken ved 200 °C i ca. 20 -25 minutter.

Nå kommer det store øyeblikket, kaken skal slås ut på serveringsfat. Fortvil ikke hvis det er litt eplerester i bunnen av stekepannen. De bare skrapes av og plasseres så fint som mulig på kaken.

Man kan kanskje ha litt ekstra karamell klar til å glasere terten med. Spis den lunken med litt kald crème fraîche. Eller kanelisen som Adam Price laget.

Tips

Oppskrift:

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR