NRK Meny
Video Tarte Tatin

Det spennende er når kaken snus ut av stekepannen. Denne gangen gikk det fint. Tarte Tatin er godt med en klatt krem.

Tarte Tatin

Lars Barmen lærer deg å lage epleterte i stekepannen. Husk at pannen må tåle varmen i stekeovnen. Tarte Tatin er en klassisk fransk eplekake.

Slik gjør du

Tertedeig
Kjør mel, sukker og smør i en hurtigmikser til smøret er jevnt fordelt i melet. Spe med vann og kjør videre til deigen samler seg.
Ta den ut av maskinen og klem den sammen til en fast deig.
Pakk den inn og oppbevar den kaldt i minst en time .

Fyll
Skrell eplene, ta ut kjernehusene og skjær dem i store båter.
Smelt smør og sukker i en stekepanne på ca. 25 cm i diameter, spar litt av sukker og smør til toppen av terten.
Legg i eplebåtene og stek dem til sukkeret karamelliserer seg .

Legg resten av sukkeret og smøret på toppen og kjevle deigen ut til en plate på 24 cm i diameter og legg på toppen.
Bak terten i ovn på 180 ºC i 45 minutter.
Ta den ut av ovn og la den hvile i minst en halv time før du vender den over på fat.

Server med rømme.

Tips

Her ser du hvordan Lars Barmen lager tertedeigen:

Se også: Oppskriftene fra Lars Barmen

Kilde: Lars Barmen i TV-serien Barmeny