Tarte flambée

Tarte flambée med crème fraîche, bacon, løk og friske urter.

Foto: DR

Tarte flambée

Tarte flambée eller flammekeuche stammer fra Alsace i den nordøstlige delen av Frankrike. Det er nærmest en hvit pizza, bortsett fra at det ikke brukes gjær i deigen. Den er god som snack eller en liten lunsjrett.

Slik gjør du

  • Arbeidstid: ca. 30 minutter
  • Hvile og baketid: 1 time og 20 minutter

Varm opp ovnen til 275 grader. Elt mel, salt, olje og vann sammen til en jevn deig som ikke er klissete. La deigen hvile en times tid. Del deigen i to like store kuler.

Bland kremost, crème fraîche og eggeplomme. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Legg en av deigkulene på et stykke bakepapir og kjevle den helt tynt ut. Flytt bakepapiret over på en bakeplate. Smør halvparten av osteblandingen på deigen. Fordel halvparten av løkskivene og baconstrimlene på toppen.

Stek terten til den er gyllen. Legg den på et skjærebrett og dryss over gressløk. Skjær opp og server med det samme, mens den er brennende varm. Mens den første spises lages den neste.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat/DR