Slik gjør du
Dag 1
Skrell og del rødløkene i små, fine båter. Bland sammen vann, sukker og eddik i en skål og legg i løken. La det ligge minst seks timer eller over natten på kjøl.
Del og rens purreløken. Del den blad for blad og tørk den i ovnen på 150 grader til den er helt svart, cirka 4 timer. Bruk hendene til å smuldre opp purren til et grovt pulver.
Dag 2, forberedelser
Heng yoghurten i et kaffefilter til omtrent halvparten av væsken har rent ut.
Riv rødbetene fint og press ut saften, eller bruk en saftsentrifuge. Kok inn rødbetsaften til halvparten. Avkjøl.
Bland sammen saften med den avrente yoghurten. Ha den i en sprøytepose. Oppbevares kaldt.
Pensle brødskivene med litt rapsolje. Tørk dem i ovnen på cirka 150 grader til de er ristet og helt tørre. Oppbevares tørt til de skal serveres.
Fjern bein og skinn fra fisken. Finhakk fiskekjøttet.
Dag 2, rett før servering
Fordel fisken på tallerkener. Salte og pepre lett. Legg på litt syltet løk. Klem over sitronsaft. Ha på små topper rødbeteyoghurt, dryss over gjøkesyre og kjørvel. Avslutt med brødkrisp og løkaske.