Kjartan Skjelde lager mat i Førkveld

Se hvor lett det er å røyke laks ute, når du har en boks å røyke i. Kjartan Skjelde og Morten Kræmer lager tartar av lettrøykt laks.

Tartar av lettrøykt laks

Kjartan Skjelde røyker laksen selv og blander den med rømme, gressløk og sylteagurk.

Slik gjør du

Gni fileten inn med salt og sukker, la den ligge i romtemperatur i ca. 20 minutter.

Ha fisken på en rist. Varm røykesponen i en røykeovn over en primus eller et bål. Tenn på røykesponen, la den brenne godt. Kvel flammene med et lokk og sett risten med fisken over og ha lokket på. Røyk fisken i ca. 5 minutter.

Skjær fisken i små terninger og vend inn rømme, løk, gressløk, sylteagurk og smak til med salt og pepper.

Anrett tartaren på flatbrød* sammen med brønnkarsen.

Tips

Kilde: Kjartan Skjelde i TV-serien Førkveld