Nystekt pizza

Lar du deigen godgjøre seg i kjøleskapet to-tre dager blir den ekstra god.

Foto: Fra TV-serien «Hygge i hagen» / SVT

Tareqs pizzadeig

Tareq Taylors pizzadeig krever god tid. Lag deigen dagen før, aller helst to-tre dager før. Den blir bedre av å stå i kjøleskapet og modnes. Her får du to pizzadeig-varianter.

Slik gjør du

Løs opp gjæren i det kalde vannet og elt sammen med alt hvetemelet til en jevn deig, i cirka 3 minutter.

Tilsett saltet og elt i ytterligere 3 minutter.

La deigen heve i en bolle til dobbel størrelse ved romtemperatur, cirka 2 timer.

Form til boller og gni dem inn i olje.

Legg dem på en tallerken og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskapet og la stå kjølig i 1–3 dager.

Ta ut deigen og form til pizzabunner på et melet bakebord.

Ha på topping og stek i varm ovn, 250 grader eller varmere.

Prøv også Tareqs surdeigspizza

Løs opp surdeigen i det kalde vannet og elt sammen med alt hvetemelet til en jevn deig i cirka 3 minutter.

Tilsett salt og elt i ytterligere 3 minutter.

Dekk til deigen og la den heve i cirka 2 timer til dobbel størrelse.

Form til boller og gni dem inn med olje. Legg på en tallerken og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskapet og la stå kjølig i 1–5 dager.

Ta ut deigen og form til pizzabunner på melet bakebord. Ha på topping og stek i varm ovn (250 grader eller varmere).

Tips

Flere pizzaoppskrifter fra Tareq Taylor:

Tareqs dessertpizza med rabarbra

Tareqs kaldrørte pizzasaus

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT