Slik gjør du
Løs opp gjæren i det kalde vannet og elt sammen med alt hvetemelet til en jevn deig, i cirka 3 minutter.
Tilsett saltet og elt i ytterligere 3 minutter.
La deigen heve i en bolle til dobbel størrelse ved romtemperatur, cirka 2 timer.
Form til boller og gni dem inn i olje.
Legg dem på en tallerken og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskapet og la stå kjølig i 1–3 dager.
Ta ut deigen og form til pizzabunner på et melet bakebord.
Ha på topping og stek i varm ovn, 250 grader eller varmere.
Prøv også Tareqs surdeigspizza
Løs opp surdeigen i det kalde vannet og elt sammen med alt hvetemelet til en jevn deig i cirka 3 minutter.
Tilsett salt og elt i ytterligere 3 minutter.
Dekk til deigen og la den heve i cirka 2 timer til dobbel størrelse.
Form til boller og gni dem inn med olje. Legg på en tallerken og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskapet og la stå kjølig i 1–5 dager.
Ta ut deigen og form til pizzabunner på melet bakebord. Ha på topping og stek i varm ovn (250 grader eller varmere).
Tips
Flere pizzaoppskrifter fra Tareq Taylor:
Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT