Slik gjør du
Oppskriften er lånt fra Marit Røttingsnes Westlies blogg, frutimian.no.
Stekes 180 °C varmluft eller 200 °C over- og undervarme i 12–15 minutter.
Havremarven skal svelle i melken over natta.
Kle noen stekebrett med bakepapir.
Ha havremarven i en bolle. Slå melken over og la det stå i kjøleskapet natta over.
Dagen etter smuldrer du smøret i melet. Ha i resten av det tørre før du slår over havremarven og melken. Bland alt sammen godt. Det er mulig du må ha i litt mer hvetemel. Deigen skal være så fast at den ikke er helt klissete, men pass på at du ikke har i for mye mel. Det er bedre å bruke litt ekstra når du kjevler ut.
Dryss et lag med mel på bakebordet og hvelv over deigen. Del den opp i mindre emner. Hvor store er litt avhengig av hvor stor plass du har til utkjevling. Kjevle ut deigen til den er mellom 1 og 2 mm tykk. Pass på at du løfter opp leiven innimellom, for å forsikre deg at om den ikke sitter fast. Dryss litt mer mel på bordet hvis det er nødvendig.
Bruk et glass for å stikke ut kjeksen. Legg den over på stekebrettene.
Jeg synes det er best å steke kjeks med varmluft. Da kan du sette inn flere brett samtidig også. Bruker du over- og undervarme, setter du stekebrettet midt i ovnen. Følg med. Kjeksen er ferdig når den har blitt gyllen i fargen. Legg dem over på en bakerist og la dem ligge der til de er helt avkjølt. Oppbevares i en lufttett kakeboks.
Tips
Se også: