Slik gjør du
Tagliolini
Bland det tørre i en bolle. Tilsett egg og olivenolje og bland deigen ved hjelp av håndtaket på en sleiv.
Ta deigen ut av bollen og kna deigen smidig på et melet bakebord med hendene. Hvis deigen er for stiv og tørr har du i mer egg, og hvis den er for løs eller klissete har du i mer mel.
Pakk deigen inn. La den hvile i kjøleskap i minst 30 minutter før den kjevles ut.
Kjør deigen gjennom pastamaskin ned til nr. 6 i tykkelse og så til smale tagliolini-bånd med skjæretilsatsen.
Pasta tilberedes i kokende vann, ca. 1-2 minutter koketid.
Det går fint å tørke pasta eller fryse den om du vil lagre den til senere bruk. Hvis du velger å fryse pasta blir resultatet best hvis du fryser den i porsjoner og så koker den rett fra fryseren. Altså; ikke la pastaen tine før du legger den i kokende vann.
Sausen
Ta bort de harde bladene og rengjør artisjokkene. Skjær dem i fire. Skjær bort skjegget på innsiden og kok dem i saltet vann. Avkjøl.
Hakk løk, hvitløk og chili. Skjær de kokte potetene i terninger. Hakk persille og timian.
Stek løk, hvitløk og chili i olivenolje. Tilsett poteter og artisjokker. La det frese noen minutter. Tilsett 1 dl vann fra pastakokingen. Nå kan du ha i persille, timian, revet parmesan og smør. Press litt sitronsaft over og ha i salt og pepper.
Bland sausen med nykokt pasta og server umiddelbart.
Tips
Flere oppskrifter: