NRK Meny

Tagliatelle med laks og kamskjell

«Akten 1» kalte Åsa Rytter Evensen og Frode Aga denne hovedretten i Kokkekamp.

Slik gjør du

Kok pasta som angitt på pakken. La den renne av og ha på ørlite olje.

La løkhakk til sausen få frese i smør til mykt og blankt.
Dryss over mel og rør til glatt og jevnt.
Tilsett 1/3 av fiskekraften og kok opp under omrøring.
Spe med resten og kok opp igjen under omrøring.
Rør inn kremfløten og la sausen koke noen minutter.

Rens kamskjell og skjær i tynne skiver.
Skjær renset laks i strimler.
Laks og kamskjell legges i hvitvin og får trekke i den noen minutter (posjeres).

Ha pasta på to varme tallerkener.
Ta opp fisk og skjell med hullsleiv og fordel over.
Hell på saus.
Pynt med urter og server.

Kilde: Frode Aga i Kokkekamp 2001