Tacosuppe

Spicy suppe med kylling og bønner, og knuste nachos som garnityr.

Foto: NRK

Tacosuppe

Nesten de samme ingrediensene som til fredagstacoen – men denne gangen kokes de i kraft og serveres i suppebolle.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Hvitløken knuses. Chilipepperen og løken finhakkes. Freses i olje.

Tilsett krafta og tacosausen. Kok opp og tilsett de hermetiske bønnene og kyllingkjøttet. Smak til med salt.

Serveres kokende varm med knuste nachos som garnityr.

Hvis du ønsker ei sterkere suppe, kan du tilsette jalapeños, sterkere tacosaus og mer chilipepper.

Tips

Krafta kan byttes ut med vann og buljongterning. Kyllingkjøttet som tilsettes må være varmebehandla. Kjøttet kan kjøpes ferdig, eller du kan koke eller steke det selv.

De hermetiske bønnene kan godt være av typen røde, Pinto eller Carbanzo. Kikerter kan også brukes.