Taco på grill med østerssopp og maissalsa

Richard Nystad legger alltid soppen i press før grilling, og griller den hel. – Da får du ut mer væske, og soppen får mer struktur og tyggemotstand, mener han.

Foto: Kenn Ole Moen

Taco på grill med østerssopp og maissalsa

Glem pulled pork. Fyll lefsene med revet sopp fra grillen, ha over spenstig maissalsa og server grillet og mettende avokado til.

Slik gjør du

Grillet «pulled» østerssopp

Pensle soppen med olje og grill den under press i fire til fem minutter på hver side.

Skjær eller riv den strimler, og bland med barbecuesaus. Smak til med limesaft og salt.

Salsa med grillet mais

Pensle maiskolbene med olje, og grill dem i to til tre minutter på hver side. Salt gjerne underveis.

Skjær maiskornene av maiskolbene. Finhakk tomat, rødløk, koriander og bland alt sammen. Smak til med salt og limesaft.

Grill lefsene på grillen, og legg et par spiseskjeer «pulled» østerssopp på hver lefse. Topp med mais- og tomatsalsa.

Pynt med frisk koriander, og server gjerne med grillet avokado ved siden av.

Tips

Jeg steker eller griller alltid soppen hel. Før steking legger jeg en stekepanne eller kasserolle oppå, slik at soppen ligger i lett press. Da får du ut mer væske, og soppen får mer struktur og tyggemotstand.

Kilde: Richard Nystad