Taco med tempurafritert flyndre

Brødet er stekt på grillen. Tina fyller det med sommerkål, salsa verde og fritert flyndre.

Foto: TV4

Taco med tempurafritert flyndre

Denne fantastiske varianten av fisketaco serveres med tynne strimler sommerkål og salsa verde.

Slik gjør du

Sommerkål
Skjær kålen svært tynt og bland med plukket dill. Press over sitron og smak til med olje, revet hvitløk, salt og pepper.

Salsa verde
Grovhakk urtene, skjær hvitløken i tynne skiver. Finhakk sardellene. Bland alle ingrediensene i en bolle sammen med revet limeskall. Ha i kapers. Tilsett olje, ca. 0,75 dl.

Dryss litt nykvernet pepper over og, om nødvendig, litt mer salt. Smak på sausen før du salter. Sardellene har en god saltsmak som kan være nok.

Tempurarøre
Visp til en glatt røre, den skal kjennes lett og rennende. Ikke rør for mye og pass på at røren er kald når den skal brukes.

Fritert flyndre
Dypp fisken i tempurarøren, friteres til de er gyllenbrune, ca. 2-3 minutter.

Tips

Flere oppskrifter: Tinas sommerkjøkken

Kilde: Tna Nordström i TV-serien Tinas sommerkjøkken/TV4