Taco med biff

Biff i hvetetortilla med rømme og hjemmelaget salsa.

Foto: Hanne Hoftun / NRK

Taco med biff

Kokke-Lise bytter ut kjøttdeigen og steker biffkjøtt til tacoen. Først skal kjøttet marineres.

Slik gjør du

Legg kjøttet i en liten pose og tilsett olje, hakket hvitløk, kummen, fennikel, chilipulver, sitronskall og sitronsaft. Knyt igjen og rist på posen slik at alt krydderet fordeler seg jevnt rundt kjøttet. La det marinere 30 minutter i romtemperatur.

Rens og del paprika og løk i jevne biter/strimler. Varm litt olje i en stekepanne og surr løken og paprikaen over middels varme til grønnsakene blir helt myke og gylne. Dryss over salt.

Stek kjøttet over høy varme og krydre med salt. Bruker du mørt biffkjøtt kan strimlene gjerne være litt rosa i midten. Bland sammen kjøtt, paprika og løk. Legg litt av blandingen på en tortilla eller i tacoskjell, topp med det du måtte ønske.

Tips

Dropp den ferdiglagde salsaen på glass fra butikken, lag din egen salsa.

Kilde: Lise Finckenhagen