Laster innhold, vennligst vent..
Taco i salatblad med bønnemos og mango

Hildur Thorarensen fyller vegetartacoen sin med bønnemos, mango, rødløk og koriander. Alt legges i et salatblad.

Foto: Hildur Thorarensen / Happytarianer.no

Taco i salatblad med bønnemos og mango

Bruker du salatblad i stedet for tacolefser, får du et sunnere og friskere tacomåltid enn ellers, mener bloggeren som står bak denne tacooppskriften. Den er også vegansk og glutenfri.

Slik gjør du

Oppskriften er opprinnelig publisert på bloggen Happytarianer.

Bønnemos

Ha finhakket hvitløk og krydder i en gryte med litt olje, og rørestek i et par minutter. Skyll bønnene, tilsett cirka en desiliter vann og la det koke inn. Tilsett eventuelt mer vann om nødvenlig. Skru ned varmen og sett på lokk. Etter cirka ti minutter, når bønnene er myke, kan du mose dem med stavmikser.

Guacamole

Mos avokadoene, kutt opp tomat, finhakk hvitløken og bland alt godt sammen med limesaft, salt og pepper. La det stå kaldt frem til servering.

Øvrig fyll

Kutt opp mango, koriander og rødløk og ha i små skåler. Del opp og skyll salaten slik at du har store nok blader til å bruke som fajitas. Så er det bare å legge på det man har lyst på!

Tips

Oppskriften er inspirert av kokkens venninne, som ikke kunne spise hvete i en periode. Å bruke salatblader gjør tacoen til et lettere og friskere måltid enn «vanlig» taco, mener Hildur Thorarensen. Det kan være litt grisete å spise, men så lenge man passer på å finne store nok salatblader, og har en serviett eller to tilgjengelig, er det faktisk ikke noe mer styr enn det er med tacoskjell.

OBS! Framgangsmåten for bønner gjelder hermetiske bønner. Tørre bønner må først bløtlegges, og deretter kokes i en times tid.

Kilde: Hildur Thorarensen / Happytarianer.no