NRK Meny
Tabouleh med perlebygg, granateplekjerner og nøtter

Friske urter og rosevann setter ekstra smak på Anne Hjernøes tabouleh.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Tabouleh med perlebygg, granateplekjerner og nøtter

Tabouleh lages vanligvis med couscous eller bulgur. Anne Hjernøe bruker perlebygg og har røde granateplekjerner, flere slags nøtter og vårløk i.

Slik gjør du

Kok perlebygg i en gryte med vann og litt salt. Vannet skal dekke grynene. La dem koke i 20 minutter og så skal perlebyggen trekke i 20 minutter til.

Granateplet deles i båter og de fine røde kjernene pilles ut. Pass på at de hvite hinnene ikke blir med.

Mandler, nøtter og kjerner ristes i olje og salt til de blir gylne og sprø, deretter hakkes de grovt.

Avkjølt perlebygg blandes med granateplekjerne, ristede og hakkede nøtter og kjerner, finhakket vårløk og krydderurter.

Smak til med rosevann, olivenolje, litt chili og salt.

Tips

Flere oppskrifter. Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR