Laster innhold, vennligst vent..
Tabbouleh

Tabbouleh er en rett som det er vanlig å få servert i Libanon. Den ble servert under middagen i programmet «Ramadan hos Noman».

Foto: Tobias Nordbø / NRK

Tabbouleh

Tabbouleh er en tradisjonell rett i Libanon. Denne retten serverte mesterkokk Stian Floer med en moderne tvist til Nancy Herz som var gjest under eidmiddagen hos Noman Mubashir.

Slik gjør du

Tabbouleh

Legg bulgur i bløt over natten.

Kok opp 2 liter grønnsakskraft og tilsett bulgur. Kok 5-10 min. Sil av og ha en en stor bolle.

Kutt urter og grønnsaker i terninger og bland inn. Smak til med olivenolje, sitron, chili, pepper og salt.

Rød saus

Bak alt minus pistasjnøttene i ovnen på 170 grader, til alt er helt mykt og lett karamellisert, cirka 40 minutter.

Kjør alt i en stavmikser med pistasjnøtter, olje og sherryeddik til en jevn masse.

Smak til med salt, sherryeddik og olje.

Tips

En karakteristisk rød saus som serveres til Tabbouleh.

En karakteristisk rød saus som serveres til Tabbouleh.

Foto: Tobias Nordbø / NRK

Kilde: Stian Floer i TV-programmet «Ramadan hos Noman»/NRK1