Syrisk lam

Påskelam med tilbehør inspirert fra Syria.

Foto: Trine Jasmine Aaseth / NRK

Syrisk påskelam

Påskelam kan tilberedes i utallige varianter. Her får du en ny vri, syrisk påskelam med mye krydder, bulgur og grønnsaker.

Slik gjør du

Lam

Det saltede lammekjøttet må legges i vann over natta. Dagen etter skal det kokes.

Ha i nok vann til at det dekker lammekjøttet. Tilsett laurbærblad, svarte pepperkorn og nellik. Tilsett så fire halve hvitløkfedd og ha i løk som du deler i fire. Lammekjøttet kokes i om lag 3 timer. Fjern fettet på overflaten av vannet.

Bulgur

Stek vermicilli (tynn spagetti) litt i olje og smør. Tilsett så vasket bulgur og kraft fra lammekjøttet. Kraften må være varm.


Dekk kjelen med lokk og kok bulguren på svak varme i 7–10 minutter.

Grønnsaker

Hakk løk og paprika i tynne strimler. Skjær vårløken i tynne ringer. Finhakk hvitløken. Stek alle grønnsakingrediensene i olivenolje.

Kilde: Sami Gazikumukh