NRK Meny
Syrin
Foto: Britt Torun Lundby , Kolbu

Syrinkake

Denne blomsterkaken er for søtmonser som ikke vil ha hvetemel.

Slik gjør du


Rør smør og sukker hvitt. Bland inn potetmel og bakepulver. Skjær inn eggehvitene. Hell kakerøra i en smurt, firkantet form, stek kakebunnen på 180 grader i ca. 30 minutter.

Imens varmer du opp vannet og syrinblomstene, honningen, appelsinskallet og sukkeret. Kok inn til to tredeler av det opprinnelige, det blir en tynn sirup. Sil sirupen.

Del opp kakebunnen i ca. 4 cm kvadrater som dynkes med syrinsirup. Smelt ca. 200 g mørk kokesjokolade og 100 g smør i vannbad under omrøring. Når sjokoladeglasuren begynner å tykne, smøres den over kakefirkantene og får stivne litt før du drysser over med lett hånd noen syrinblomster.

Kilde: Matsprell i Naturens verden, NRK Aktivum 2006