NRK Meny
Syltet makrell med grønnsaker og pepperrotdressing

Kald makrell, grønnsaker og pepperrotdressing pyntet med kokte, friske asparges og frisk kjørvel.

Foto: Fra Fjernsynskjøkkenet / NRK

Syltet makrell med grønnsaker og pepperrotdressing

Makrell kokt i lake med eddik, krydder og grønnsaker får stå over natten og serveres kald med pepperrotdressing.

Slik gjør du

Rens alle grønnsakene til laken og skjær dem i tynne skiver. Kok opp laken med eddik og krydder og tilsett grønnsakene. Skjær fisken i biter, tre til hver. Legg grønnsaker og fisk i kjelen. Kok opp og trekk gryten til side. Avkjøl fisken i laken. Gjerne natten over.

Lag dressing. Bland eddik, sukker, salt, pepper og revet pepperrot og ha i rømme. Pisk godt sammen og smak til. Legg dressingen so et speil på tallerkenen og anrett biter av makrellfilet med grønnsaker.

Tips

Flere oppskrifter:

, og .

Kilde: Bent Stiansen i Fjernsynskjøkkenet i 1993