Syltet sølvløk med poteter og røykt sideflesk

Et fat med gode munnfuller av løk, poteter og røykt sideflesk.

Foto: Anders Bewarp / SVT

Syltet løk med potetpuré og røykt sideflesk

Har du tenkt på at en halv løk kan bli mange små løkskåler? Tareq Taylor fyller skålene med potetpuré og sprøstekt sideflesk. Det blir små, gode munnfuller.

Slik gjør du

Ta skallet av løken og del dem en gang på langs. Plukk forsiktig ut lag på lag, så du får små løkskåler.

Kok vann, eddik og sukker. La laken avkjøles og legg i løkskålene. La dem trekke et par timer eller over natten.

Skrell potetene og kok dem. Hell av vannet og visp potetene til de er uten klumper. Fortsett å vispe mens du tilsetter olivenolje og smør. Smak til med salt.

Skjær opp sideflesket i små terninger og stek det sprøtt sammen med rosmarin.

Server de syltede løkskålene fylt med potetpuré og toppet med litt sprøstekt sideflesk.

Tips

Flere oppskrifter: Hygge i hagen

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT