Syltet appelsinskall i sjokolade

Juleknask fra Lise Finckenhagen. Denne gangen får du oppskriften på syltet appelsinskall dyppet i sjokolade.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skjær skallet av appelsinene, prøv å få store jevne biter.
Ha skallet i en kasserolle, dekk godt med vann, kok opp og hell av vannet. Gjenta prosessen tre ganger.

Hell av det siste kokevannet, tilsett 5 dl sukker og 2 1/2 dl vann. Kok opp og la det småkoke til sukkerlaken får sirupskonsistens.

Avkjøl appelsinskallet. Tørk det på et kjøkkenhåndkle og skjær vekk mest mulig av det hvite. Skjær appelsinskallet i 1/2 - 1 cm brede strimler.
Dypp strimlene halvveis i smeltet sjokolade.

Oppbevares kjølig i en tett boks.

Sjokolade til dypping (Temperert sjokolade)

Dette er ikke den ordentlige måten å gjøre det på, men en juksemetode for hjemmekjøkkenet. Finhakk 300 g mørk sjokolade. Smelt 2/3 av sjokoladen til ca. 48 ºC.

Rør inn resten av den finhakkede sjokoladen. Rør om til temperaturer er nede i 26-28 ºC. Varm den så opp til 30-32.

Nå er sjokoladen klar til dypping. Denne prosessen gjør at sjokoladen blir hard og ikke smelter så raskt i romtemperatur.

Bruk et steketermometer når du måler temperaturen på sjokoladen.
Smelter du sjokolade i mikrobølgeovn så bruk halv effekt, da brenner du ikke sjokoladen.

Kilde: Lise Finckenhagen i Frokost-TV