Slik gjør du
Størrelsen på sideflesket velger du selv, alt etter hvor mye sylteflesk du vil lage.
Legg sylteflesket i en lake av salt, hel pepper og hel nellik. Kok opp, og skru deretter varmen ned. La sideflesket trekke ved 80–85 grader i en drøy time eller til det blir mørt. Det avhenger av størrelsen på kjøttstykket.
Når flesket er ferdig kokt, tar du det ut og legger det på en fjøl eller i en langpanne. Legg et skjærebrett og noen kilo med sukker eller mel oppå, slik at flesket ligger i press og får en fin form. La det ligge under press til kjøttet er kaldt.
Lag en ny lake, denne gang av kaldt vann, eddik og salt. Rør til saltet er oppløst. Legg det kalde sylteflesket oppi laken. Legg gjerne en tallerken med et syltetøyglass eller annet tungt oppå sylteflesket, slik at det blir presset ned og ligger under laken. La sylteflesket ligge slik minst over natten, eller opp mot en uke dersom du har tid til det.
Når sylteflesket er ferdig, skjærer du det i fine skiver, så tynne som du ønsker dem.
Tips
Syltede rødbeter, sylteagurker og sennep smaker godt sammen med sylteflesket.