Syltede rødbeter

Det brukes pepperrot, fennikelfrø, anis og karve for å sette smak på rødbetene.

Foto: Fredrik G. Hareide / NRK

Syltede rødbeter

Stig Madsøy og Terje Inderhaug er parsellhageeiere i Bergen. Nå har de tatt med seg årets avling av rødbeter til Førkveldkjøkkenet og lager syltede rødbeter.

Slik gjør du

Skjær stilk og røtter av rødbetene.

Rødbetene kokes (30-45 min), renses og skjæres opp i biter før de legges på glass med pepperrotskiver og krydder.

Kok opp laken og hell den over rødbetene i glasset. Sett på lokket, men ikke skru det helt igjen.

Hermetiseres i ovnen på 90 grader i 30 minutter.

Skru til lokket og sjekk at glasset er tett ved å sette det på hodet.

Tips

Se også: Flere oppskrifter fra Førkveld

Kilde: Terje Inderhaug og Stig Madsøy i Førkveld