NRK Meny

Syltede kyllinglår

Selv om man skal på hytteferie er det fullt mulig å spise godt. Med noen forberedelser kan du spise gourmetmat - på hytta eller hjemme!

Slik gjør du

Kyllinglårene brunes med skinnet ned i en høy kjele til de blir sprø i skinnet.
Tilsett grønnsaker i 1 cm tykke skiver, limeblad, sitrongress, chili, krydder og salt. Surr i 2 minutter.
Tilsett kaldt vann og koriander og kok opp.
Skum godt og skru ned varmen, slik at den ligger like under kokepunktet.
La det trekke i 20 minutter til kjøttet slipper beinet. Smak eventuelt til med salt.

Avkjøl slik at lårene ligger under kraften. Kraften vil etter hvert stivne til gele og «vakuumere» lårene. Slik holder de seg minst en uke.

Ta lårene (og kraften) med på fjellet og kok opp.
Ta ut kylling og grønnsaker og tilsett nudler i kraften. Kok dem møre, og bland med kylling og grønnsaker.

Server direkte fra gryta!

Kilde: Odd Ivar Solvold