Syltede gulrøtter med brød og tagetesmajones

Syltede gulrøtter på glass.

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Syltede gulrøtter med brød og tagetesmajones

Syltede gulrøtter høres kanskje vanskelig ut. Men når du har klart å sterilisere glasskrukkene, går resten som en dans. Resultatet blir en smakseksplosjon med sitrustoner.

Slik gjør du

Syltede gulrøtter

Legg glasskrukkene i ovnen i cirka 10 minutter på 120 grader slik at de steriliseres.

Vask gulrøttene forsiktig og blancher dem i lettsaltet vann. Legg dem i sterile krukker med rikelig med tagetesblad og blomster. Tagetes gir en fin smak av sitrus.

Kok opp eddik, sukker, sennepsfrø og vann. Slå laken over gulrøttene og ha på lokket.

Tagetesmajones

Pisk kjapt sammen egget, oljen og en klype tagetes med stavmikser. Sil og krydre med salt og pepper.

Server gulrøttene som en salat i en stor skål med majones, tynne rugchips og tagetesblomster.

Tips

Syltede gulrøtter med brød og tagetesmajones

Ulike typer gulrøtter gir flotte farger.

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Gulrøttene holder seg minst et halvt år i kjøleskap. Dersom du vil ha de syltede gulrøttene stående på benken, må du gjøre en hermetisk innkoking av glasskrukkene.

For å gjøre det legger du glasskrukkene i en kjele du fyller med vann. Kok opp vannet slik at bakteriene i og utenfor glasskrukkene dør. Ta opp glasskrukkene og kjøl dem fort ned med stengt lokk. Da suger undertrykket fast lokket og det oppstår et ønsket vakuum.

Kilde: Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord/YLE